Omgeving

KesselsHeerlijkheid, een weldadig rustige plek waar tal van activiteiten goed te bereiken zijn.

Aan de Kesselsedijk ligt de Lithse Ham, een recreatieplas van 250 Hectare. Hier heeft u de mogelijkheid te vissen, zwemmen, wandelen of struinen, varen, surfen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er bevindt zich op 5 min afstand een recreatiehaven. Hier kunt u kleine bootjes en sloepen huren.

Tijdens zand- en grindwinningswerkzaamheden in 1976 uit onder andere de polder “de Wijken” is de Lithse Ham ontstaan. Hier werden de resten van een Romeinse tempel gevonden. Op basis van de gevonden fragmenten zou dit de grootste tempel van Bataafs Nederland kunnen zijn. Ze dateert uit ca. 100 n.Chr. en werd vermoedelijk gebouwd op een oudere cultus-plek. Er zijn vele offergaven gevonden (26 zwaarden, munten en menselijk botmateriaal). De tempel stond op de plaats waar de Maas en Waal samenkwamen.

Lith (5 Km) heeft bekendheid gekregen door het boek Dorp aan de Rivier van Antoon Coolen (1934), dat in Lith verfilmd werd door Fons Rademakers.

In Lith zijn de Prinses Maxima sluizen, een bezienswaardigheid op zich.

De Kesselsedijk waaraan KesselsHeerlijkheid ligt is een ideaal startpunt voor een prachtige fiets- of wandeltocht langs de oevers van de Maas. We hebben voldoende kaartmateriaal om u de weg te wijzen, zo u kunt zelf bepalen hoe lang uw tocht wordt. Vergeet vooral niet wat liefelijke Brabantse Maasdorpjes te bezoeken!

Neemt u zelf de fiets mee? Dan kan deze overdekt gestald worden. U kunt ook een fiets huren, graag verwijzen we u daarvoor door naar Verboven Fietsverhuur in Lith.

De steden Oss en ’s Hertogenbosch zijn makkelijk te bereiken met de auto. Deze liggen beide zo’n 15 kilometer van ons vandaan en zijn zeker de moeite waard om te gaan bezoeken bijvoorbeeld de Sint Jan te bezoeken of lekker te winkelen.

Omgeving in beeld

View the embedded image gallery online at:
https://www.kesselsheerlijkheid.nl/omgeving#sigProId1f8c7fe0c7

9,7

32 beoordelingen